Excursie Leidschendam en omgeving

Excursie Leidschendam en omgeving

De uitslag is verrassend te noemen omdat de Nr 1 met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Bekijk het filmpje van deze bekendmaking!

De eerste plaats is voor het Virtueel en interactief museum Rotterdamsebaan in Den Haag, dat o.a. in een HTC-Vive kamer laat zien hoe bewoners in de Romeinse Tijd en Middeleeuwen van het landschap gebruik maakten. De eigenlijke plaats aan de Binckhorstlaan is een hyper modern landschap, maar via de virtuele weergave kan iedereen zien hoe in dit landschap oude sporen zijn gevonden. De vertegenwoordigers van het Virtueel en interactief museum reageerden blij en verrast op het nieuws van de verkiezing.

De tweede plaats is voor het Romeinse landschap van Forum Hadriani in Voorburg, waar in het Park Arentsburg vandaag de dag nog het landschap van 2000 jaar geleden beleefd kan worden. AWN Leidschendam-Voorburg voorzitter Bram van den Band, die met zijn groep vrijwilligers zijn sporen heeft verdiend in het onderzoek ter plekke ook apetrots op de hoge TOP10 notering!

Na de bekendmaking van de uitslag zijn naast de nummers 1 en 2 een aantal andere locaties van de top 10 van Leidschendam-Voorburg en omgeving bezocht, zoals de strandwal van Voorburg met Hofwijk en Swaensteijn als voorname monumenten (5e plaats), en de nabijgelegen Vliet, een Middeleeuwse waterweg (7e plaats).

Tot slot is er in het duingebied Meijendel aan het eind van de dag onder grote belangstelling een oud landschap met bewoningssporen opgeboord, in de vorm van een zwarte cultuurlaag.